Omschrijving video:Deze taart is door de kleur van het glazuur ‘over the top’, ik maak hem voor het songfestival, nou dan hoef ik niets meer te zeggen. De taart is ook heel goed om als dessert te serveren. Hoe dan ook, hij is heerlijk!
Verwarm de oven voor op 180C.
Gebruik een ronde dichte vorm met een doorsnede van 20-23 cm. Zorg dat je bakingrediënten altijd op kamertemperatuur zijn. Dus haal je eieren op tijd uit de koelkast.
Nodig voor de taart:
- 225 gr. meel. Ik heb 112,5 gr. boekweit en 112,5 gr. spelt gebruikt (natuurlijk mag je 1 meelsoort gebruiken als je dat liever doet)
- 2 theelpl. bakpoeder
- 1 theelpl. baking soda
- zout
- 75 gr. cacaopoeder
- 1 eetlpl. losse witte thee
- 275 gr. kokosbloesemsuiker
- 150 gr. bramen, in de lengte doormidden gesneden
- 175 ml. bio karnemelk
- 175 ml. bio zonnebloemolie
- 2 bio of scharrel eieren
- 250 ml. kokend water
- een beetje bio roomboter om de vorm in te vetten, je mag dat ook met de zonnebloemolie doen
Nodig voor het glazuur:
- 145 gr. bio roomboter
- 290 gr. poedersuiker
- 1 dessertlpl. bietenpoeder (als je dat niet hebt mag je ook wat bietensap gebruiken)
- 2 theelpl. losse witte thee, fijngemaakt en opgelost in 1 eetlpl. kokend water