Banaan-Pindakaas muffins mét chocoladeglazuur

Banaan-Pindakaas muffins mét chocoladeglazuur
Volg Madebyels op Instagram, dan zie je de lekkerste dingen voorbij komen. Als je plezier hebt in bakken raad ik je aan om deze muffins te maken. Het is super eenvoudig; ik geef je het recept. Ze zijn ook heel fijn als ontbijt ????. Eerst het recept voor de muffins, in een 2e post het maken van het glazuurtje????. #madeby_els#banaanpindakaas #sojayoghurt#sojamelk #kokosbloesemsuiker#speltmeel #pindakaas #oudewater#purechocolade #vega 

Oven voorverwarmen op 180C

  • 2 (zeer) rijpe bananen
  • 40 gr. kokosbloesemsuiker
  • 125 ml. sojayoghurt
  • 125 ml. ongezoete sojamelk
  • 125 gr. bio pindakaas
  • 200 gr. speltmeel
  • 1 theelpl. bakpoeder
  • 1 theelpl. baking soda
  • snuf zout
  • 1 dessertlpl. koekkruiden 
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 1 theelpl. vanille extract

 

Bakpoeder, baking soda, zout, koekkruiden mengen met het meel en alles door de zeef in 1 kom. Dan de kokosbloesemsuiker erbij. In een andere kom de geprakte bananen, sojamelk toevoegen, dan het ei en de sojayoghurt. De pindakaas er door en tot slot het vanille extract. Meng het natte mengsel voorzichtig door het meelmengsel. Vul de muffin- vormpjes. Ze mogen 15 min. in de oven op 180C, daarna de temperatuur terugdraaien op 160C en de muffins nog 3 min. bakken. Klaar! De muffins uit de vorm halen en goed af laten koelen voor je de chocola aanbrengt.



Contact met Els

E-mail: info@madebyels.nl
KvK: 78565650
BTW: NL003348570B67